Haris Godinjak uhapšen nakon pucnjave na Mojmilu

Radiosarajevo.ba
Haris Godinjak uhapšen nakon pucnjave na Mojmilu


Pod sumnjom da je skrivio jučerašnju pucnjavu u sarajevskom naselju Mojmilo, kada je teže ranjen Jasenko Jahić, MUP Kantona Sarajevo je uhapsio dvadesetpetogodišnjeg Harisa Godinjaka. Godinjaku je određen 24-satni pritvor, javlja Fena.

U naredna 24 sata postupajući tužilac donijet će naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenog za krivično djelo razbojničko ponašanje kazao je za Fenu Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva, navodeći da će osumnjičeni biti ispitan.

Jahić je od ranije poznat policiji, a u trenutku jučerašnje pucnjave s njim su bila još trojica mladića.

Prema izjavama svjedoka, noć prije pucnjave Godinjak i Jahić su se žestoko posvađali ispred jednog ugostiteljskog objekta, a nakon verbalnog konflikta uslijedio je i fizički. Jedan od dvojice učesnika u svađi kod sebe je imao i nož.

U jučerašnjem okršaju, Godinjak je počeo pucati u Jahića u trenutku kad je on izlazio iz svog vozila, a jedan od metaka je pogodio i taxi vozilo koje je bilo parkirano na obližnjem štandu. Jedan metak je pogodio Jahića u desnu natkoljenicu, a nakon što mu je ukazana medicinska pomoć na licu mjesta, Jahić je prebačen na KCUS.

MUP KS-a je pronašao nekoliko čahura, a nakon detaljnije pretrage pronašli su i odbačeni pištolj koji je, najvjerovatnije, koristio Godinjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije