Haris Fazlagić za Radiosarajevo.ba: "Tony je prijatelj Sarajeva, agencija nam ga je ponudila'

11
A. Sokolović
Haris Fazlagić za Radiosarajevo.ba: "Tony je prijatelj Sarajeva, agencija nam ga je ponudila'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS

Idućeg mjeseca se obilježava 40. godišnjica održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a tim povodom organiziran je i koncert Tonyja Cetinskog ispred Vječne vatre.

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svojim Facebook profilima najavili su koncert hrvatskog muzičara.

'Obilježavanje 40.godina od održavanja ZOI 84 i poklon našem gradu, građanima i turistima. Sarajevo je opet centar Evrope i svijeta u svakom smislu kako davne 1984. godine tako i danas. Dobrodošli', poručili su.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Koncert će se održati 10. februara od 20 sati.

No čini se da izbor Tonyja Cetinskog koji će nastupiti na ovoj godišnjici nije svima sjeo.

/ Anketa

Smatrate li da je Tony Cetinski odličan izbor pjevača za obilježavanje 40. godišnjice Olimpijade?
Rezultati

Među prvima se javila influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković, koja je ogorčena što pjeva Tony Cetinski, a ne neko od pjevača iz Bosne i Hercegovine.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je direktora Turističke zajednice KS Harisa Fazlagića da bismo dobili informaciju više i kako je došlo do saradnje sa Tony Cetinskim.

"Tony Cetinski je prijatelj Sarajeva. Sarajevo je kosmopolitski grad i treba da se digne iznad svega. Obilježavanje 40. godišnjice Olimpijade u Sarajevu je svjetska priča, a Tony je poznati regionalni pjevač", kaže Fazlagić za Radiosarajevo.ba i ekskluzivno otkriva:

Hana Hadžiavdagić zgrožena jer Cetinski pjeva za godišnjicu ZOI-ja: 'Šta je s glavom? No comment!'

Hana Hadžiavdagić zgrožena jer Cetinski pjeva za godišnjicu ZOI-ja: 'Šta je s glavom? No comment!'

"Agencija nam je ponudila da Tony pjeva, a mi smo prihvatili. Kazali su nam da sedam godina nije pjevao u našem gradu. Imali smo sastanak sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo i zajednički donijeli odluku da pjeva."

Zatim je Fazlagić pojasnio...

"Dogovor sa Tony pjeva za 40. godina Olimpijade napravljen je prije više od tri mjeseca. Tada se niko nije želio da se angažuje i sada su svi generali poslije bitke. Lijepu priču smo imali za Novu godinu, vjerujem da će Tony znati svojim imenom poznvati i nove brojne turiste u Sarajevo, 10. februara. Neka Sarajevo ponovo bude centar regiona", kazao je direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije