Hapšenja zbog krađa automobila u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Hapšenja zbog krađa automobila u Sarajevu

Četiri osobe iz Republike Srspke (RS), među kojima je i policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, uhapšeni su zbog sumnje da su umiješani u teške krađe automobila na području Kantona Sarajevo, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.
Policija CJB Istočno Sarajevo izvršila je i pretrese na sedam lokacija, pet na području općine Pale i po jedan na području Sokoca i Zvornika

U akciji kodnog naziva Gama, kako se saznaje, uhapšeni su Danijel Pavlović (23), Ilija Knežević (27), policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Vedran Petrović, svi s Pala, i Željko Rakić iz Zvornika. 

Iz policije CJB Istočno Sarajevo naglasili su da je ova akcija pripremana osam mjeseci:  

U toku je vršenje pretresa i na drugim lokacijama kao i lišenje slobode osoba za koja postoji osnovana sumnja da su se bavile krađom automobila ili su pomagale i prikrivale izvršioce“, preciziraju iz ovog centra uz isticanje da će uhapšeni uz izvještaj o činjenom krivičnom djelu danas biti predati Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, prenijela je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije