Hapšenja u Tuzli i Gradačcu

Radiosarajevo.ba
Hapšenja  u Tuzli i Gradačcu

Po nalogu Tužilaštva BiH u okviru međunarodne akcije „Tara 2“ na području Tuzle i Gradačca uhapšeno je 12 osoba osumnjičenih za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krijumčarenjem osoba.

Uhapšeni su državljani Srbije: P. O. (1962) i P. D. (1980) te bh. državljani: M. M. (1977), M. A. (1980), H. Dž. (1983), H. S. (1981), V. S. (1965), Z. M. (1971) , V. J. (1981), V. T. (1972), M. A. (1949) i D. M. (1978).

Cilj akcije je presijecanje veoma dobro organizirane međunarodne kriminalne mreže koja se bavi krijumčarenjem ljudi na ruti iz Albanije prema zemljama zapadne Evrope.

Grupa je osumnjičena za organizirano krijumčarenje emigranata kroz BiH prema zemljama Evropske Unije.

Tokom akcije pronađena je i zaplijenjena određena količina narkotičkih sredstava.

Sve osobe koje su lišene slobode bit će u zakonskom roku predate nadležnom tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, koji će saslušati osumnjičene i nakon toga odlučiti da li će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

U akciji kodnog naziva Tara 2, sarađivali su policijski službenici Granične policije BiH, FMUP-a i MUP-a Tuzlanskog kantona.

Na međunarodnom nivou, u akciji Tara 2 sudjeluju agencije za sprovođenje zakona iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

fena/radiosarajevo.ba







Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije