Hapšenja sarajevskih narkodilera

Radiosarajevo.ba
Hapšenja sarajevskih narkodilera

Tri osobe iz Istočnog Sarajeva i dvije iz Kantona Sarajevo uhapšene su u akciji kodnog naziva Park zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok se za jednom osobom traga.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo je saopćeno da su slobode lišeni B.M., B.Đ. i I.C. iz Istočnog Sarajeva, te M.T. i A.D. iz Kantona Sarajevo.

Oni se sumnjiče da su, od 4. februara do danas, kao organizirana grupa, nabavljali, skladištili, vagali, prepakivali i preprodavali heroin na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su također u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo izvršili pretrese na dvije lokacije u Istočnom Sarajevu i tri na području Kantona Sarajevo.

Tokom provođenja akcija Park, koja je počela 4. februara, do danas je ukupno zaplijenjeno 205,4 grama heroina, javila je Fena.

Prilikom pretresa kod pomenutih osoba pronađen je veći broj mobilnih telefona i SIM kartica koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, određena količina droge „spid“, manja količina puščane municije i novac u iznosu od oko 5.000 KM i 800 eura.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije