Hapšenja dilera u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji

Radiosarajevo.ba
Hapšenja dilera u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji

 

MUP Republike Srpske i policijske agencije u BiH regionu u jutarnjim časovima započele su sa velikom međunarodnom akcijom protiv pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe i narkodilera.

Akcija Šetač se, kako saznaju Nezavisne, odnosi na razbijanje dobro organizovane grupe koja sa bavila trgovinom narkoticima, između ostalog i genetski modifikovanom marihuanom- skankom.

Radoslav Jovičić ministar unutrašnjih poslova RS potvrdio je da se akcija sprovodi u RS, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji.

Akcija traje i u Albaniji te Crnoj Gori gdje se također odvijaju pretrage, a čekuju se i hapšenja osumnjičenih. U samoj Hrvatskoj se pretrage navodno odvijaju u okolici Splita i Zagreba.

Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, izjavila da je akciju pokrenuo MUP RS i da je u njoj za sada na terotoriji više zemalja uhapšeno 50 osumnjičenih dilera. U akciji je zaplijenjeno ukupno 350 kg skanka, pola kilograma heroina i veća količina naoružanja i eksploziva.

U RS se kako je potvrđeno Nezavisnim akcija sprovodi na području Hercegovine.

Na širem dubrovačkom području od ranih jutarnjih sati traje operativna policijska akcija usmjerena protiv protiv osoba za koje se sumnja da su usko povezane s narkomiljeom i organiziranim kriminalom, javlja Dubrovački vjesnik.

Dubrovački vjesnik je objavio fotografiju pretresa stana M. Š. iz Gruža, suvlansika pizzerije Retro na Kantafigu. Kako neslužbeno doznaju, policija je upala i u kuću poznatog dubrovačkog sportaša, gladijatora A.A., također iz Gruža. Na ceste su izašli i policajci s dugim cijevima i maskirnim kapama koji osiguravaju prilaze Dubrovniku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije