Haos u BiH: Protesti i u Goraždu, Cazinu, Bugojnu i Jajcu

Radiosarajevo.ba
Haos u BiH: Protesti i u Goraždu, Cazinu, Bugojnu i Jajcu

Nakon okupljanja ispred zgrade Općine Goražde, građani Goražda koji su se pridružili masovnim prostestima u bh. gradovima danas su se okupili i ispred zgrade Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. 

Građanima koji su na ovaj način izrazili nezadovoljstvo postojećom političkom i ekonomskom situacijom u državi, obratio se premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Emir Frašto. 

Pred demonstrante su izašli i ministri u kantonalnoj Vladi. 

I Cazinjani dali podršku Tuzlacima

Okupljanjem na centralnom gradskom trgu i Cazinjani su danas dali podršku protestima građana Tuzle.

Za vrijeme protestnog okupljanja saobraćaj na kružnom toku bio je zatvoren. 

Bilo je to mirno okupljanje, praćeno zvižducima i uzvikivanjem „Lopovi, lopovi“, s transparentima 'Podrška narodu Tuzle iz Cazina', a prošlo je bez ikakvih incidenata, javlja RTV Cazin. 

Nakon kraćeg okupljanja, građani su se razišli te najavili nova okupljanja.

Završeni protesti u Bugojnu

Završeni su protesti građana u Bugojnu, uz najavu da će se nastaviti i narednih dana. 

Nakon okupljanja pred zgradom Općine i razgovora s načelnikom Hasanom Ajkunićem demonstranti su se razišli svojim kućama. 

Nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi većina građana BiH izrazili su povicima 'Lopovi, bando, dole vlada'. 

Nije bilo incidenata. 

U Jajcu završen mirni protest građana

Osim podrške načelnika policije Bare Pršlje, koji je jutros izjavio da podržava mirni skup te da policija u Jajcu neće tući svoje građane, skup je podržao i građanima se obratio i načelnik Općine Jajce, koji je izjavio da podržava građane Bosne i Hercegovine, te izrazio žaljenje za povrijeđenim u Tuzli. 

''Skupu je prisustvovalo po slobodnoj procjeni oko 500 ljudi, kako mladih, tako i starih, koji su pitali za svoja prava, za svoja radna mjesta, stipendije i slično! Na skup se došlo pod tri zastave - zastava Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Herceg-Bosne. Nakon jednosatnog protesta, učesnici su mirnom šetnjom zajedno prošli ulicama grada Jajca, te se razišli'', rekao je jedan od učesnika Leni Hrnjić. 

Mirni protesti su najavljeni i sutra od 13 sati u Jajcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije