Haos na prvoj sjednici: Stanivuković zbog medija prijeti napuštanjem sale

1
Radiosarajevo.ba
Haos na prvoj sjednici: Stanivuković zbog medija prijeti napuštanjem sale
Foto: Screenshot / Draško Stanivuković i Igor Šukalo

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, kazao je da će napustiti prvu sjednicu Skupštine Grada ako medijima ne bude omogućen pristup sjednici.

"Zvao sam sekretara Narodne skupštine RS i stručnu službu NS RS, oni tvrde da mediji nemaju akreditacije. Ja neću prisustvovati sjednici gradske Skupštine ako mediji ne mogu prisustvovati sjednici", rekao je Stanivuković.

Mediji u RS javljaju da je Stanivuković izjavio da je zaustavio početak sjednice gradske skupštine, te da će klub odbornika PDP-a također napustiti sjednicu.

"Neka završe prvu sjednicu bez gradonačelnika. Vjerujem da će sjednicu napustiti i naši koalicioni partneri", dodao je Stanivuković.

On je kazao da su u NS RS ponudili da mediji sjednicu prate preko prenosa uživo, te da izjave dobijaju nakon svake tačke dnevnog reda.

Pristup prvoj sjednici novog saziva Skupštine grada Banjaluka, koja je trebala početi u 10 sati, u sali NSRS, bio je onemogućen medijima, izuzev TV Simić koja sjednicu treba prenositi uživo.

Na ovoj sjednici bi trebalo, između ostalog, da budu imenovani predsjednik i potpredsjednik gradske skupštine, zamjenik gradonačelnika, da budu potvrđeni mandati novih odbornika, da se razriješi sekretar Skupštine i imenuje vršilac ove dužnosti.

Na društvenim mrežama je objavljena i žustra rasprava Stanivukovića i sekretara Skupštine Igora Šukala o tome ko je kriv što novinari ne mogu pratiti konstitutivnu sjednicu Gradske skupštine.

Raspravljali su o tome čiji je tim pogriješio.

"S obzirom da vam je sve nakaradno...", u jednom je momentu kazao Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije