Haos na cestama koje vode prema jugu: Kolone na više mjesta, gužve na granici...

2
Radiosarajevo.ba
Haos na cestama koje vode prema jugu: Kolone na više mjesta, gužve na granici...
Foto: Radiosarajevo.ba / Za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart

Na cestama koje vode prema jugu danas je potpuni saobraćajni kolaps.

Kako smo već pisali, kolone su se formirale još jutros, a razlog je veliki broj građana koji na jugu žele provesti produženi vikend i prvomajske praznike.

Kolone su formirane na više lokacija, a drama počinje već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina.

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

BIHAMK javlja da policija zbog ovoga isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin, no čitatelji koji su nam se danas u više navrata javili ovim povodom tvrde da na potezu do Mostara nisu vidjeli niti jednog policajca. 

Portal Radiosarajevo.ba u više je navrata pokušao dobiti informacije od MUP-a HNK i glasnogovornika Ljudevita Marića, no oni nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica. Čitatelji nam javljaju da su se od Konjica do Mostara vozili skoro tri sata...

"Ova kolona duga 40 kilometara proteže se do Konjica. Nakon semafora u Konjicu promet se normalizira, ali se formira nova kolona nekih pet kilometara prije Jablanice", piše nam jedna čitateljka.

Kolaps na cestama prema jugu
Foto: Radiosarajevo.ba: Kolaps na cestama prema jugu

I dalje tokom dana očekuje se pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Bosanski Brod, Velika Kladuša i Gradina na ulazu u zemlju. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duga su zadržavanja na graničnim prelazima: Doljani, Bijača i Gabela Polje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije