Haos na cestama koje vode prema jugu: Kolone na više mjesta, gužve na granici...

2
Radiosarajevo.ba
Haos na cestama koje vode prema jugu: Kolone na više mjesta, gužve na granici...
Foto: Radiosarajevo.ba / Za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart

Na cestama koje vode prema jugu danas je potpuni saobraćajni kolaps.

Kako smo već pisali, kolone su se formirale još jutros, a razlog je veliki broj građana koji na jugu žele provesti produženi vikend i prvomajske praznike.

Kolone su formirane na više lokacija, a drama počinje već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

BIHAMK javlja da policija zbog ovoga isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin, no čitatelji koji su nam se danas u više navrata javili ovim povodom tvrde da na potezu do Mostara nisu vidjeli niti jednog policajca. 

Portal Radiosarajevo.ba u više je navrata pokušao dobiti informacije od MUP-a HNK i glasnogovornika Ljudevita Marića, no oni nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica. Čitatelji nam javljaju da su se od Konjica do Mostara vozili skoro tri sata...

"Ova kolona duga 40 kilometara proteže se do Konjica. Nakon semafora u Konjicu promet se normalizira, ali se formira nova kolona nekih pet kilometara prije Jablanice", piše nam jedna čitateljka.

Kolaps na cestama prema jugu
Foto: Radiosarajevo.ba: Kolaps na cestama prema jugu

I dalje tokom dana očekuje se pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Bosanski Brod, Velika Kladuša i Gradina na ulazu u zemlju. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duga su zadržavanja na graničnim prelazima: Doljani, Bijača i Gabela Polje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije