Tabaković tvrdi: Hamdija Fezić jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka

1
Radiosarajevo.ba
Tabaković tvrdi: Hamdija Fezić jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka
Foto: Printscreen / Hamdija Fejzić

Hamdija Fejzić (SDA) će biti jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba predsjednik Općinske organizacije SDA Alija Tabaković.

Tabaković je pojasnio da u dogovoru Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), Faruk Đozić (SBiH) će povući svoju kandidaturu. 

"Imajući u vidu da je SDP ranije dao podršku Hamdiji Fejziću u odnosu na gospodina Muhameda Avdića, sada možemo slobodno kazati ovim dogovorom SDA i SBiH-a otvoren je put da Fezić bude jedan kandidat ispred probosanskih stranaka", rekao je Fejzić. 

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Podsjećamo, prije mjesec dana stranke SDP, NiP, DF i Naprijed pozvale su su stranke u Sarajevu da podrže Muhameda Avdića kao zajedničkog kandidata za načelnika Općine Srebrenica.

Ahmo Mehmedović (SDP) je za portal Radiosarajevo.ba rekao da je Faruk Đozić i Stranka za BiH su se povukli s obzirom na to da su dobili neko mjesto na listi tako te je potvrdio da je Hamdija Fejzić tako ostao jedini kandidat.

Pojasio je i zašto je propala kandidatura Muhameda Avdića. 

"Muhamed Avdić je bio neka zajednička priča u Srebrenici koja nije dobila većinsku podršku tako da SDP BiH sagledao situaciju, a s obzirom na to da politički faktori Udruženje preživjelih žrtava genocida u Srebrenici potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković daje podršku Hamdije Fejziću i SDP je na osnovu svih tih činjenica s terena donio takvu odluku da podrži Hamdiju Fejziću u ovom periodu", naveo je Mehmedović.

Početkom oktobra ove godine održat će se Lokalni izbori u našoj zemlji, na kojima se biraju lokalne vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije