Sud odbio zahtjev za pritvor: Hamdija Abdić Tigar i ostali ostaju na slobodi

Radiosarajevo.ba
Sud odbio zahtjev za pritvor: Hamdija Abdić Tigar i ostali ostaju na slobodi
Foto: Screenshot / Hamdija Abdić Tigar
Hamdija Abdić TIgar na današnjem nastavku ročišta za određivanje pritvora pred Kantonalnim sudom u Bihaću ponovo je oslobođen, odnosno zahtjev za njegovo pritvaranje je odbijen.

Kantonalni sud u Bihać ponovo je odbio zahtjev za određivanje jednomjesečnog pritvora ratnom komandantu 502. Viteške brigade Petog korpusa Armije RBiH Hamdiji Abdiću Tigru u predmetu u kojem se Abdić i ostali terete za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića.

Također, pritvora su oslobođeni i Jasmir Topal, Dedo Karabegović, Enver Keranović i Ramiz Bajramović.

Podsjećamo, Abdić i ostali uhapšeni su 11. decembra 2017. godine u Bihaću, zbog sumnje da su odgovorni za ubistvo generala HVO-a. Njihovo hapšenje obavljeno je prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, koje je i zatražilo njihovo pritvaranje.

Zbog ovog hapšenja veliki dio javnosti u BiH ogorčeno je komentirao postupke Tužilaštva USK-a, jer je hapšenje stiglo nekoliko dana nakon odluke Haaškog tribunala u predmetu Prlić i ostali, zbog čega je javnost smatrala da je riječ o odmazdi za presuđivanje bivšim čelnicima "Herceg-Bosne".

Ovo je drugi put da je Kantonalni sud u Bihaću odbio zahtjev za pritvaranje Hamdije Abdića i ostalih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije