Hair česma će čuvati uspomenu na trojicu 'Ljutih Krajišnika'

Radiosarajevo.ba
Hair česma će čuvati uspomenu na trojicu 'Ljutih Krajišnika'
/ FOTO: Anadolu Agency

Hair česma u Vrnograču sinoć je otvorena u spomen trojice mladića koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, vraćajući se u Bosnu i Hercegovinu iz Litvanije.  

Voda iz hair česme, koja je sagrađena na inicijativu bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića potekla je sinoć u ponoć, odnosno u trenutku kada je sudija označio početak susreta BiH - Argentina, na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Sinoćnjem otvaranju hair česme prisustvovao je i bivši selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, ali i Adis Ćoralić, jedini preživjeli putnik automobila u kojem su stradali navijači BiH. Okupljeni su učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast poginulim bh. navijačima, piše Anadolu Agency

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović poginuli su 16. oktobra prošle godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, na povratku s utakmice u Kaunasu u kojoj je BiH pobjedom nad Litvanijom (1:0) izborila prvi plasman na SP.

Otvaranju česme prisustvovala je rodbina kao i brojni prijatelji trojice "Ljutih Krajišnika", a nakon toga prisutni su zajedno bodrili Zmajeve protiv Argentine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije