Hahn: Poštovati odluke Ustavnog suda BiH o referendumu

Fena
Hahn: Poštovati odluke Ustavnog suda BiH o referendumu
Evropski komesar za proširenje Johannes Hahn učestvovao je tokom vikenda na sastanku ministara vanjskih poslova Evropske unije u Bratislavi.

On je u razgovoru za Radio Slobodna Evropa kazao da bi trebalo još jednom razmisliti o referendumu koji namjeravaju da organizuju čelnici u Republici Srpskoj i da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati.

" Ono što očekujem u Bosni i Hercegovini, kao i u svim ostalim zemljama je da će odluke suda, pogotovo odluke Ustavnog suda biti poštovane. I moram da priznam da ovo nije prvi put da se odluke suda ne poštuju. Važno je da razvijemo izvjesno razumijevanje o vladavini prava i zadacima koje institucije imaju", kazao je Hahn dodajući da se nada  da će se naći način kojim će biti razriješen taj problem.

"Mislim da bi trebalo razmisliti o referendumu, ali sa druge strane i još jednom ponavljam – odluke suda se moraju imati u vidu i one se moraju poštovati. Ne želim da se dalje miješam u ovo, ali još jednom naglašavam – odluke suda se moraju uvažavati", zaključio je evropski komesar za proširenje Johanes Hahn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije