Hague pozdravio imenovanje Bevande

Radiosarajevo.ba
Hague pozdravio imenovanje Bevande

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague pozdravio je danas potvrdu imenovanja Vjekoslava Bevande na dužnost novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, saopćila je britanska ambasada u Sarajevu.
 
„Pozdravljam nedavni napredak u formiranju Vlade Bosne i Hercegovine na državnom nivou i potvrdu imenovanja Vjekoslava Bevande na dužnost novog predsjedavajućeg Vijeća ministara“, kazao je Hague.
 
Sada je na svim strankama u Bosni i Hercegovini da zajedno rade na rješavanju drugih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje državnog budžeta, poruka je britanskog ministra vanjskih poslova.
 
„Bosna i Hercegovina zaslužuje sigurnu i prosperitetnu budućnost u Evropskoj uniji; odlučnost, kompromis i vođstvo biće ključni za Bosnu i Hercegovinu u ostvarivanju napretka na ovom putu, kaže se u poruci ministra Haguea, koju prenosi britanska ambasada“, kazao je Hague.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije