Hafizi iz BiH poklonili put na hadž Džemalu Moslehu, doktoru iz Gaze, on od sreće zaplakao

1
F.V.
Hafizi iz BiH poklonili put na hadž Džemalu Moslehu, doktoru iz Gaze, on od sreće zaplakao
Foto: Facebook / Džemal Mosleh

Među bosanskohercegovačkim državljanima i njihovim srodnicima iz Pojasa Gaze koji su 20. novembra 2023. godine sretno doputovali u Sarajevo u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, a uz prijateljsku podršku Države Katar, bio je i doktor Džemal Mosleh.

Ovaj doktor živi u Bosni i Hercegovini, a u Gazu je doputovao kako bi poslije 10 godina posjetio bolesnu majku, koja je u međuvremenu preselila na ahiret.

"Ulicama Gaze se samo smrt čuje", reći će tada doktor Džemal Mosleh.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Džemal Mosleh je, također, direktor Fondacije "Hifz Časnog Kur'ana", a koja djeluje kao ogranak Svjetske organizacije za hifz Kur’ana, čije sjedište je u gradu Džeddi. 

Ovih dana, a poslije traumatičnog iskustva u Gazi, Bosanci su ponovo obradovali dr. Mosleha.

Sarajevo 1992. – Gaza 2023.: Iznad krila malih anđela

Sarajevo 1992. – Gaza 2023.: Iznad krila malih anđela

Grupa bosanskih hafiza, među kojima su dr. Mensur ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, hafiz dr. Dževad Šošić, hafiz Mensud ef. Đulović, hafiz Maid Ibrahimović, imam Careve džamije, Sadrudin ef. Išerić i drugi, poklonila je doktoktoru Džemal Mosleh put na hadž predstojeće 2024. godine.

"Mi smo ovu hediju (poklon) za tebe pripremili. Ova hedija se pripremala šest mjeseci. Prije nego si otišao u Palestinu, htjeli smo to da ti to predamo. Međutim, desilo se da si otišao i da si se zadržao (u Gazi) određeni period. Ova hedija nije što si otišao u Palestinu, i što si se vratio, već hedija da ti odamo priznanje za sve što si radio za Islamsku zajednicu, za nas hafize. Za studente hafize. Za sve što si učinio za hifz (učenje Kur'ana na pamet) u BiH, mi smo htjeli na jedan način da ti barem dio toga vratimo", kazao je emotivno hafiz Maid Ibrahimović.

Dodao je da je dr. Mosleh uradio mnogo više.

"Ovo su skupili tvoji hafizi, svi mi koje si pomagao da studiramo, da se školujemo, da učimo. To je skromna hedija koliko si ti učinio za hifz. Za hafize u BiH. Htjeli smo da ti ovo bude trajna uspomena. Da te Allah nagradi, hafize, za sve što si učinio za nas u Bosni", dodao je Ibrahimović.

Dr. Mosleh je bio vidno ganut ovim nadasve divnim gestom njegovih bosanskohercegovačkih prijatelja, a pale su i suze radosnice...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije