Hadžikadić: "SDA u mostarskim džamijama besplatno dijeli svoj magazin..."

7
Radiosarajevo.ba
Hadžikadić: "SDA u mostarskim džamijama besplatno dijeli svoj magazin..."
Facebook / Mirsad Hadžikadić iz Mostara

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić objavio je na svom Facebook profilu video iz Mostara u kojem govori kako je danas u džamijama dijeljen predizborni materijal koalicije "Sve za Mostar", a koju predvodi Stranka demokratske akcije (SDA).

„Džuma u Mostaru danas. Ista politička hutba u svim džematima. Vani se dijeli promotivni materijal jedne političke opcije. Do kada ćemo dozvoljavati da nam prljaju sve, čak i vjeru, da bi ostali na vlasti?“, napisao je Hadžikadić.

Lider Platforme za progres navodi kako je došao u dio Mostara - Brankovac, u džamiji je je bila hutba, a spominjali su se i izbori.

„Došao sam u Brankovac, dio Mostara. U džamiji hutba. Spominju se izbori i govori se kako treba izaći na njih. Međutim, napolju dijele magazin 'Stav'. Efendija u džamiji dva puta napominje da se može besplatno uzeti magazin. Inače košta 3 KM, ali sada se dijeli besplatno. 'Stav' promovira koaliciju 'Sve za Mostar', koju vodi SDA. Unutra, svi članci promovišu kandidate te koalicije. Vjera i politika ne bi trebali da su zajedno nikada, u interesu građana, države i vjere”, pojašnjava Hadžikadić u videu.

Hadžikadić ističe kako vjerski poglavari moraju odgovarati zbog toga što su prodali vjeru politici.

“Za to trebaju da odgovaraju i najviši vrhovi vjerskih organizacija, jer su dozvolili da se tako nešto proda dnevnoj politici. To nije u korist države, a ni u korist vjere”, poručio je Hadžikadić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije