Hadžić: Hadžije su raspoložene, svi su dobro i zdravo

0
Mina
Hadžić: Hadžije su raspoložene, svi su dobro i zdravo
Foto: MINA / Dževad Hadžić

Naše hadžije su dobro i zdravo, izuzetno zadovoljni smještajem u hotelom koji se nalazi vrlo blizu Poslanikove a.s. džamije u Medini, gdje raspoloženi i u opuštenoj atmosferi svakodnevno obavljaju aktivnosti planirane našim programom , izjavio je šef Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Dževad-ef Hadžić.

Dodao je da su hadžije odmorili od puta, tokom kojeg su imali nekoliko manjih zdravstvenih intervencija.

Ali sve je pod kontrolom i sve, hvala Allahu dž.š., ide onim redom i onim tempom kako smo mi zamislili“, kazao je Hadžić.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Pojasnio je da je sinoć održan sastanak sa polovinom ukupnog broja hadžija, na kojem im je pojašnjen program koji je planiran tokom boravka u Medini, dok će se ostatak naših hadžija sa vodičima i rukovodstvom sastati večeras.

„Također, od planiranih aktivnosti, od jutros smo sa polovinom naših hanuma obavili odlazak u Revdu, gdje su hadžinice, tokom pola sata koliko im je dato, obavile namaze i proučilo dove. Druga polovina će to obaviti sa našim šerijatskim konsultanticama i ući će u Revdu sutra ujutro, ako Bog da, a muškarci će to obaviti danas i sutra poslije ikindije namaza“, rekao je ef. Hadžić.

Istakao je da aktivnosti teku predviđenim tokom.

Sutra i prekosutra ćemo obaviti mezarat ili zijarat - posjete znamenitostima Medine, odnosno posjete Uhudu, Hendeku, džamiji Kibletejn i džamiji Kuba“, dodao je Hadžić.

Uputio je i selam svim Bošnjacima u domovini Bosni i Hercegovini.

„Sve ih selamimo i sjetićemo se svih u dovi, svih naših braće i sestara, a proučićemo i dovu za našu domovinu“, kazao je Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije