Hadžibajrić napustio SDA i prešao u SBB

Radiosarajevo.ba
Hadžibajrić napustio SDA i prešao u SBB


Načelnik sarajevske opštine Stari Grad napustio je, nakon 20 godina članstva, Stranku demokratske akcije (SDA) i priključio se Savezu za bolju budućnost (SBB).

„Nakon više od 20 godina predanog zalaganja za ideale progresivne i ravnopravne Bosne i Hercegovine, od danas više nisam član Stranke demokratske akcije, jer me ova Stranka pokušava pretvoriti u podanika dezorjentirane grupe stranačkih moćnika“, stoji u Hadžibajrićevoj pisanoj izvaju.

On navodi da je ova stranka nakon smrti Alije Izetbegovića „počela gubiti snagu reformističkog pokreta“. Kao glavne probleme stranke ističe unutarstranačke sukobe, „nekompetentnost, nepotizam i grabežljivost“.

„U nemilosti od strane stranačkih prvaka SDA sam već godinama samo zbog rezultata rada, aktivizma i komunikacije koju, kao načelnik Općine, praktikujem sa svim ostalim političkim partijama i sa građanima svih nacionalnosti u sredini u kojoj operativno obavljam svoje načelničke i građanske poslove“, tvrdi Hadžibajrić.

Dodaje da u SBB prelazi jer će mu ta stranka pružiti mogućnost da ostane „odani patriota svoje zemlje“ u borbi za evropsku Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije