Gužve na putevima u BiH, aktivirana klizišta: Kolone vozila na granici

0
Radiosarajevo.ba
Gužve na putevima u BiH, aktivirana klizišta: Kolone vozila na granici
FOTO: BIHAMK / Granični prijelaz Bosanska Gradiška i Slavonski Brod

Pojačana je frekfencija vozila u BiH, ali i na graničnim prijelazima. Vozače upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u južnim krajevima zemlje zbog sinoćnjeg zemljotresa.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (23:30-04:30 sati), dok se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izgradnje trake za spora vozila na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar), na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Kiseljak-Kreševo i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji entiteta RS do 25.04. do 24 sata, a na teritoriji entiteta Federacija Bosne i Hercegovine na dan praznika 24.04. (nedjelja) od 00 do 24 sata, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije