Gužva na jednom bh. graničnom prijelazu: Na ostalim se čeka 30 minuta

0
Radiosarajevo.ba
Gužva na jednom bh. graničnom prijelazu: Na ostalim se čeka 30 minuta
Foto: BIHAMK / Gužva na bh. granici

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 6 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ako putujete prema Hrvatskoj ili BiH: Ovo su granični prijelazi na kojima su zabilježene gužve

Ako putujete prema Hrvatskoj ili BiH: Ovo su granični prijelazi na kojima su zabilježene gužve

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i autoput A-1 Zenica jug-Zenica sjever (vijadukti Klopče i Klopačke stijene), kao i magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na novoizgrađenoj dionici autoputa na Koridoru „5c“ Tovira-Kostajnica, do 15.9. izvodit će se testne vožnje, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kojom će se regulisati brzina kretanja. Za vrijeme trajanja probnog perioda korisnici ove dionice autoputa neće plaćati putarinu.

Zbog održavanja V Ramskog polumaratona danas od 17 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Prozor-Mokronoge (dionica od raskrsnice za Šćit-Ripci-Jaklići-Rumboci-Varvara do raskrsnice za Orašac).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije