Gužba na graničnom prijelazu Doljani

Radiosarajevo.ba
Gužba na graničnom prijelazu Doljani

Prvi julski vikend započeo je uz pojačan promet vozila, naročito na putevima koji vode ka jugu. Iz BIHAMK-a je saopćeno da se na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se oko jedan sat. Stoga policija preusmjerava vozila na granične prijelaze Gabela Polje i Unka gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko pola sata. Na prijelazu Izačić vozila iz naše zemlje izlaze u dvije kolone, a zadržavanja su oko 20 minuta. I na prijelazu Kamensko na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se oko 20 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su jutros bila od 10 do 15 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radovi na cesti usporavaju promet na sljedećim dionicama: Živinice-Šićki Brod-Srebrenik, Donji Vakuf-Jajce, Široki Brijeg-Posušje, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Karuše-Maglaj. 

Iz BIHAMK-a poručuju da se zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se putuje da se prave češće pauze.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije