Guverner Centralne banke BiH ugostio delegaciju MMF-a, poznat razlog posjete

0
Radiosarajevo.ba
Guverner Centralne banke BiH ugostio delegaciju MMF-a, poznat razlog posjete
Foto: CBBIH / Delegacija MMF-a i Centralne banke BiH

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr. Senad Softić primio je danas u nastupnu posjetu novu šeficu misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Bosnu i Hercegovinu gđu Alinu Lancu.

Tokom razgovora, guverner Softić je delegaciju MMF-a upoznao o aktivnostima CBBiH, istakavši da CBBiH kontinuirano radi na ispunjenju zakonskog mandata i implementaciji svojih strateških ciljeva.

CBBiH je ukazala na očuvanje monetarne stabilnosti u BiH, postignutu kroz aranžman valutnog odbora, što je i najveći doprinos u situaciji pandemijske krize i aktuelne geopolitičke situacije. Predstavnici MMF-a su dali punu podršku ovim aktivnostima.

U parku ispred Predsjedništva BiH pronađeno tijelo: Policija i Hitna pomoć na terenu

U parku ispred Predsjedništva BiH pronađeno tijelo: Policija i Hitna pomoć na terenu

S delegacijom MMF-a razgovarano je i o ekonomskim i finansijskim trendovima, reformama bankarskog sektora, stabilnosti finansijskog sistema, provođenju preporuka misije za procjenu sigurnosnih mehanizama te realizaciji ostalih programa tehničke saradnje MMF-a i CBBiH.

U razgovoru je ukazano na kvalitetnu bankarsku koordinaciju i potrebu da se i dalje održava saradnja na nivou Stalnog odbora za finansijsku stabilnost BiH.

Sastanku s delegacijom misije MMF-a, osim šefice misije za BiH, prisustvovao je i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Andrew Jewell te drugi članovi delegacije MMF-a i predstavnici Uprave CBBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije