GSS Sarajevo: Obuka i polaganje za zvanje "R1" ronilac

Radiosarajevo.ba
GSS Sarajevo: Obuka i polaganje za zvanje "R1" ronilac
Foto: GSS Sarajevo / Obuka za ronioce
Tokom proteklog vikenda (5. - 7. 10) Gorska Služba Spašavanja - stanica Sarajevo u saradnji sa RK Bosna završila je praktični dio obuke za zvanje R1 ronilac u Republici Hrvatskoj, u mjestu Žuljana na Pelješcu, saopćeno je iz GSS-a Sarajevo. 

"Po dolasku u Žuljanu, Pelješac te nakon uvodnog brifinga od strane RK Bosna urađen je prvi zaron se vježbama motorike u rukovanja sa LARO opremom, raspremanjem i opremanjem opreme na adekvatnim dubinama, simulacije nezgode i ponašanja u istim te pružanja prve pomoći.

Drugog dana ispitni dio zadatka su bile prethodno ponovljene vježbe, da bi u konačnici treći završni zaron bio do 20 metara gdje se ronilo u "pari" sa primjenom svih naučenih vještina u proteklom periodu.

Još jedna u nizu uspješno izvedenih i završenih stručno specijalističkih edukacija u organizaciji GSS - stanice Sarajevo za svoje spasioce. Nastavak usavršavanja, vježbi i spremnosti za odgovor na svaku situaciju se nastavlja", saopćeno je iz GSS Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije