GSS Sarajevo o spornim fotografijama: Lice se lažno predstavlja, nije naš član i ono nije naš logo!

0
Radiosarajevo.ba
GSS Sarajevo o spornim fotografijama: Lice se lažno predstavlja, nije naš član i ono nije naš logo!
Foto: GSS Sarajevo / Lažni identitet GSS-a na vozilu

Gorska služba spašavanja Kantona Sarajevo se u potpunosti ograđuje od postupka lica sa fotografija, saopćeno je danas, 7. marta, iz ove institucije, a nakon što su u jutarnjim satima dobili više prijava od svojih članova te od nekolicine građana da je primjećeno vozilo njihove službe kojim se upravlja neprimjereno te da se lice koje upravlja vozilom ponaša nedolično za jednog pripadnika ove službe.

"Automobil ne pripada GSS Kantona Sarajevo, a lice koje vozi automobil se lažno predstavlja, nedozvoljeno koristi logo Gorske službe koji je veoma sličan logu GSS Kantona Sarajevo što je bio i razlog prijavljivanja, obmanjuje sugrađane i narušava ugled svih časnih pripadnika Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo te i drugih Gorskih službi.

Gorska služba spašavanja Kantona Sarajevo je ozbiljna organizacija sa jasno postavljenom hijerarhijom, kao i pravima i obavezama svojih pripadnika. Ukoliko primijetite nedolično ponašanje osobe koja ima obilježja GSS Kantona Sarajevo, molimo vas da nas obavijestite", saopćili su.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Što se tiče postupaka lica sa fotografije, kako su otkrili, poduzet će sve zakonom dopuštene mjere, da zaštite integritet Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo:

"Još jednom napominjemo da se ne radi o našem vozilu, našem članu niti našem identitetu, ali oštro osuđujemo ovakvo ponašanje koje može dovesti do ozbiljnog narušavanja ugleda gorskih spašavatelja."

🔴Gorska služba spašavanja Kantona Sarajevo se u potpunosti ograđuje od postupka lica sa fotografija. 🔴 U jutarnjim...

Posted by Gorska Služba Spašavanja Kantona Sarajevo on Thursday, March 7, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije