Članovi grupe "Pravda za Davida" dobili prijetnje

Radiosarajevo.ba
Članovi grupe "Pravda za Davida" dobili prijetnje
Foto: AA / Davor Dragičević

Davor Dragičević je pokazao nove video snimke koji osporavaju zvaničnu policijsku verziju, a na trgu je rečeno da pojedinci iz grupe Pravda za Davida dobijaju ozbiljne prijetnje kao i da su sve dokumentirane i spremne za tužbe.

Okupljanje članova grupe Pravda za Davida održano je sinoć 59-ti dan zaredom u Banjoj Luci, a Davor Dragičević podnio je 300 novih krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu zbog, kako je rekao, ubistva svog sina Davida.

BN televizija je pitala i Okružno i Republičko tužilaštvo šta rade u slučaju David Dragičević.

Davor Dragičević je jučer  Okružnom javnom tužilaštvu predao novih 300 krivičnih prijava zbog kako je navedeno ubistva njegovog sina Davida.

Prijave su, kao i prethodna dva dana, podnesene protiv nepoznatog počinioca.

Ponovio je da je David, nakon što je ubijen, položen u Crkvenu 24. marta u ranim jutarnjim satima i da nije tačno ono što je policija tvrdila na spornoj konferenciji za štampu 26.marta.

Davor Dragičević je najavio da će u narednim danima predati 400 i 500 prijava. Prijave mu dostavljaju građani lično ili poštom.

Iz banjalučkog Okružnoj javnog tužilaštva potvrdili su za BN TV da će po zaprimljenim krivičnim prijavama postupati u skladu sa Zakonom o krivičnom potupku.

Davor Dragičević tražio je od Glavnog republičkog tužioca Mahmta Švrake, da od glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira i njegovog tima odzme predmet o Davidovoj smrti i da formira novi istraživački tim.

Iz Republičkog tužilaštva potvrdili su da je zahtjev zaprimljen jučer. Odluka tek slijedi.

U međuvremenu glavni okružni tužilac Želimir Lepir obratio se VSTS-u zbog saslušanja Anketnog odbora. Visoki sudski i tužilački savjet BiH zatražio je mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja Savjeta u vezi sa mogućnošću učešća glavnog okružnog tužioca u Banjaluci Želimira Lepira i postupajućeg tužioca u slučaju "David Dragičević" Dalibora Vreća na sjednici Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske.

Zanimljivo je da Želimir Lepir nije tražio mišljenje VSTS-a kada se obraćao u NS RS.

Kasno poslijepodne Visoki sudski i tužilački savjet je odgovorio da nema prepreka saslušanju tužioca pred Anketnim odborom.

Istovremeno, Davidov otac, prijatelji i mnogobrojni banjalučani i jučer su s Trga Krajine tražili istinu i pravdu u slučaju smrti Davida Dragičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije