Grubešić: Ganić je pod istragom i ne može biti slobodan građanin

Radiosarajevo.ba
Grubešić: Ganić je pod istragom i ne može biti slobodan građanin
Ganić čeka u Londonu odluku suda o izručenju (Foto: Arhiv)

Tužilaštvo BiH nastavit će rad na predmetu "Dobrovoljačka ulica", a ratni član Predsjedništva BiH Ejup Ganić ni u kom slučaju ne može biti slobodan građanin jer je pod istragom u tom predmetu, rečeno je danas Srni u državnom tužilaštvu.

Ganić se, ukoliko bude izručen BiH, eventualno može braniti sa slobode, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"U svakom slučaju predmet `Dobrovoljačka ulica` će u skladu sa zakonom biti doveden do kraja, a Ganić ne može biti slobodan građanin sve dok je pod istragom Tužilaštva BiH", istakao je Grubešić, prenosi Srna.

Ganić je uhapšen 1. marta na londonskom aerodromu "Heathrow" na osnovu zahtjeva srbijanskog Tužilaštva za ratne zločine, koje vodi istragu protiv njega i još 18 lica zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, 3. maja 1992. godine. Srbija je zatražila njegovo izručenje, a također i BiH.

Britanski sud pustio je 11. februara Ganića iz pritvora uz kauciju. On mora da ostane u Londonu do odluke suda o zahtjevu Srbije za izručenje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije