Grčka zvanično otvara granice za građane BiH

1
Radiosarajevo.ba
Grčka zvanično otvara granice za građane BiH
Foto: Greeka.com / Novi uslovi za ulazak u Grcku

Grčka od ponedjeljka zvanično otvara granice za građane Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju je na svom Facebook profilu potvrdila je ambasadorica naše zemlje u Grčkoj, Milica Ristović Krstić.

"Nakon svakodnevnih napora i angažmana zaposlenih u našoj ambasadi u Atini, nadležni organi su konačno donijeli odluku o otvaranju granice, što je bilo najavljeno na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom od stane premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa", napisala je Ristović Krstić.

Navela je i da se svakih sedam dana lista zemalja revidira tako da prije polaska na put svakako potrebno provjeriti da li je došlo do nekih izmjena.

Uslovi za ulazak u Republiku Grčku su:

popunjen PLF (travel.gov.gr)

negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrda o primljene dvije doze vakcine (više od 14 dana mora proći od 2. doze vakcine), ili dokaz da ste prebolovali Kovid prije više od dva, a manje od devet mjeseci (to dokazujete pozitivnim PCR ili antigenskim testom od dana kada Vam je dijagnostigikovan Kovid)

Navedeni dokumenti moraju biti na jednom od sljedećih jezika: grčki, engleski, francuski, njemački, ruski, italijanski ili španski.

Bez obzira na posjedovanje ovih dokaza možete biti podvrgnuti testiranju prilikom ulaska u zemlju od strane nadležnih grčkih organa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije