Gratz: Vrijeme je za vanredne izbore

Radiosarajevo.ba
Gratz: Vrijeme je za vanredne izbore


Da su vanredni izbori rješenje za političku krizu u Bosni i Hercegovini, čuje se sve češće, a danas je na vanredne izbore pozvao i predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

„Jučerašnji pokušaj formiranja vlasti na državnom nivou u Brčkom, ponovno nije urodio plodom, zbog tzv. konceptualnih razlika među predstavnicima političkih partija. Stari novi politički lideri su, po ko zna koji put, okrenuli leđa građanima ove zemlje, koji su im ukazali glasačko povjerenje prije tačno godinu dana“, kazao je Gratz.

Dodaje da nema vremena za čekanje i da svako odugovlačenje donosi nesagledive posljedice, naročito u ekonomiji i privlačenju investicija.

„Sramotno i neodgovorno je držati građane kao taoce promašenih politika. Tragično je što se i dalje svi pretvaraju da prošlost može biti budućnost, a pregovori temelje na ugroženom nacionalnom identitetu. Dok god se politika vodi isključivo prema etničkim odrednicama, ova zemlja nikada neće postići suštinski napredak”, izjavio je predsjednik Naše stranke.

Gratz poziva visokog predstavnika da iskoristi svoje ovlasti, nametne izmjene Izbornoh zakona, kako bi se omogućilo raspisivanje vanrednih izbora, koji su jedina demokratska opcija u ovakvoj krizi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije