GRAS (zasad) riješio problem s kupovinom goriva

Radiosarajevo.ba
GRAS (zasad) riješio problem s kupovinom goriva



Autobusi i minibusi GRAS-a neće od petka ostati bez goriva, bez obzira ostali im računi blokirani ili ne. Njihov dobavljač goriva firma Green Oil, izašao im je u susret ponudivši im mogućnost snabdijevanja gorivom putem kreditiranja.

Potvrdila je ovo za Radio Sarajevo glasnogovornica GRAS-a Samira Kadić koja nam je kazala:

„Menadžment firme, koja nam dobavlja gorivo, maksimalno je i ponovno pomogao GRAS-u, iako im dugujemo oko tri miliona maraka; direktor je postupio kao da je član ovog kolektiva i na tome mu velika hvala. Tako će autobusi i minibusi GRAS-a nastaviti sa redovnom vožnjom, a mi ćemo za gorivo platiti kada se za to ukaže prilika“.

Inače, gorivo za autobuse i minibuse GRAS-a jučer je (nelegalno) plaćeno novcem u kešu i trebalo je trajati do petka. GRAS se odlučio na ovaj (nelegalni) potez jer su im računi firme blokirani kako nisu uplaćivane kreditne rate. Rate, u iznosu od 1,7 miliona KM (kolika je visina blokade na računu firme), trebala je uplatiti vlast Kantona Sarajevo.

Ministarstvo finansija KS na čelu sa Muhamedom Kozadrom, prema odluci Skupštine KS, trebalo je pripremiti prijedlog o provedbi ove odluke, no to se još nije desilo. Pokušali smo danas razgovarati i sa ministrom Kozadrom, no u press službi Vlade Kantona Sarajevo istaknuto nam je da pitanja šaljemo u pismenoj formi (što i jesmo odmah učinili), oni će ih proslijediti resornom ministarstvu, a ministar će odgovoriti „čim prije“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije