GRAS: Od sutra ne važe penzionerske iskaznice

0
Radiosarajevo.ba
GRAS: Od sutra ne važe penzionerske iskaznice
Foto: I.S. / Tramvaj

Od prvog jula 2022. godine prestaju važiti penzionerske iskaznice i kuponi, a za prevoz će se koristiti ček od penzije ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a prilikom predaje dokumenata za izradu elektronskih kartica, navedeno je u saopćenju iz KJKP GRAS. 

"Obavještavamo korisnike javnog gradskog prevoza da je danas 01. jula 2022. godine počela prodaja pretplatnih karata za juli 2022. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja. Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice", saopćeno je iz GRAS-a.

Penzioneri koji su predali dokumente za izradu elektronskih kartica i tom prilikom ovjerili ček od penzije, koristit će ovjereni ček u narednom periodu umjesto iskaznica za prevoz.

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

"Obavještavamo penzionere da od 01. jula 2022. godine prestaje važnost penzionerskih iskaznica i kupona, te da će u narednom periodu, umjesto iskaznica, za prevoz koristiti ček od penzije ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a prilikom predaje dokumentacije za izradu elektronskih kartica. Napominjemo da penzioneri koji nisu dostavili dokumentaciju za izradu elektronskih kartica za prevoz mogu to učiniti svakim radnim danom na prodajnim mjestima preduzeća GRAS od 07:00 - 15:00 sati", naveli su iz GRAS-a. 

"Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 01. do 10. jula radit će produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 11. jula do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati. Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžiće i Vogošća radnim danima rade od 07:00–15:00 satiSva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 02.07.2022. godine radit će od 08:00 – 13:30 sati. Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili", saopćeno je iz ovog preduzeća. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije