GRAS: Napadnut vozač autobusa

Radiosarajevo.ba
GRAS: Napadnut vozač autobusa

Vozač autobusa L.K. koji je saobraćao na liniji 78 Tarčin-Budmolići napadnut je jučer (četvrtak), piše u saopćenju KJKP GRAS. 

Kako navode iz GRAS-a, na polaznom stajalištu u Tarčinu, u autobus je ušao mladić i bez ikakvog povoda i razloga udario vozača pesnicom više puta u predjelu lica. Napadač se zatim udaljio u nepoznatom pravcu. 

Vozač je prebačen u KC Koševo gdje su mu ljekari izvršili šivenje usne i jezika, te je upućen na kućno liječenje. Uviđaj su izvršili pripadnici PU Hadžići. 

Ovakvo ponašanje je nedopustivo naročito jer se radi o napadu na službeno lice za vrijeme obavljanja njegove službene dužnosti. Nanošenje lakših i težih tjelesnih povreda po Krivičnom zakonu FBiH se smatra krivičnim djelom, te je kažnjivo kako novčanim, tako i zatvorskim kaznama. Za ovakva djela izriču se i kazne po osnovu remećenja javnog reda i mira, navode u saopćenju. 

Iz GRAS-a upućuju i apel građanima na korektan odnos prema službenim licima i vozilima preduzeća GRAS, a kako bi građanima omogućili neometan i bezbjedan javni gradski prevoz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije