Granična policija nije dozvolila grupi navijača ulazak u BiH

Radiosarajevo.ba
Granična policija nije dozvolila grupi navijača ulazak u BiH
Službenici Jedinice granične policije Doljani jučer nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu 18 državljana Poljske.

Naime, riječ je o grupi navijača poljskog fudbalskog kluba Legia Varšava.

Zabranjen im je ulazak zbog predstavljanja prijetnji sigurnosti BiH, javnom poretku, javnom redu i miru, javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH. Prethodno je primljena informacija o pljački benzinske pumpe u Vrgorcu (Republika Hrvatska) od više državljana Poljske koji su se udaljili u dva kombija.

Dolaskom  kombija, nacionalnih oznaka Poljske, na Međunarodni granični prijelaz Crveni Grm, zbog postojanja osnova sumnje da su počinioci pljačke, u skladu sa saradnjom BiH i RH, zadržani su i predati službenicima Policijske postaje Vrgorac na daljnje postupanje. Pri ponovnom pokušaju ulaska u BiH na MGP Crveni Grm državljanima Poljske odbijen je ulazak iz navedenog razloga.

Istog dana službenici Jedinice granične policije Trebinje u graničnom pojasu na području Bileće otkrili su 16 državljana Belgije u ilegalnom prelasku državne granice. Kontrolirani su u dva vozila, vlasništvo rent-a-car agencija iz BiH. Strani državljani procesuirani su prekršajno.                                                                                                                           

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije