Granična policija BiH: Hapšenja po potjernicama

Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH: Hapšenja po potjernicama


Policijski službenici jedinice granične policije Bijeljina su 18. decembra uhapsili bh. državljanina P.M. (1981.) nakon što je graničnom kontrolom ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud Modriča zbog kaznenog djela "teška krađa“.

Osoba je kontrolirana na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača, a predat je službenicima Sudske policije Bijeljina 19. decembra 2012. godine u 1,10 sati.

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje su 18. decembra u 14,30 sati uhapsili državljanina Srbije J.Ž. (1969.) jer je utvrđeno da je za njim raspisana potjernica Okružnog suda Banja Luka zbog kaznenog djela „falsificiranje isprave“, kao i potjernica Centra javne sigurnosti Banja Luka zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje istog kaznenog djela.

Lice je kontrolirano na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac. J.Ž. je istoga dana predat službenicima Sudske policije Doboj.

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik su 18. decembra 2012. godine u 14,10 sati uhapsili bh. državljanina M.D. (1989.) nakon što je graničnom kontrolom ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud Zvornik zbog kaznenog djela "nasilničko ponašanje“. Lice je kontrolirano na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj. M.D. je istoga dana predat službenicima Sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije