Gradska uprava Banja Luke povećala sebi plate

Radiosarajevo.ba
Gradska uprava Banja Luke povećala sebi plate

Rukovodioci gradske vlasti u Banja Luci od sada će primati platu od 4.600 KM, što je za 30% više od onoga što su do sada primali. Ovakvu odluku donio je novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović, prenosi portal 6yka.com.

Ova je odluka donesena u trenutku kad se plata smanjuje za 10% za 30.000 budžetskih korisnika u RS.

Izmjene Pravilnika o platama i naknadama službenika u gradskom aparatu podrazumijevaju povećanje plata zaposlenih u Administrativnoj službi, uglavnom rukovodilaca, i to za 10 do 30 odsto, a na najveće povećanje može da računa 11 načelnika, javio je Press RS.

Slično povećanje plate odnosi se na sekretara gradske skupštine, šefa kabineta gradonačelnika, inspektore, šefa i zaposlene u komunalnoj policiji, pa i radnike na održanju informatičke mreže. Platu veću za 25 odsto imaće šef kabineta predsjednika gradskog parlamenta, dok će 20 odsto deblji koverat primati pomoćnici načelnika odjeljenja i savjetnici u Gavranovićevom kabinetu koji su svi odreda bivši načelnici odjeljenja iz SNSD-a, piše 6yka.com.

Gradonačelnikova se odluka direktno kosi sa njegovim nedavanim najavama o smanjenju plata u gradskoj administraciji, kada je obećao da će se priključiti vladinim mjerama štednje i za 15 odsto smanjiti plate zaposlenih u gradskoj vlasti. 

Opozicija u gradu tvrdi da gradska skupština nije zvanično ni obaviještena o izmjeni pravilnika, pa su za izmjenu saznali iz Službenog glasnika, javila je 6yka.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije