Gradonačelnik Tuzle: Nikada ova količina kiše nije pala u ovako kratkom vremenu

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Tuzle: Nikada ova količina kiše nije pala u ovako kratkom vremenu
Foto: AA / Tuzla

Šire područje Tuzle i okoline u petak u večernjim satima pogođeno je olujnim nevremenom.

Snažne padavine pratili su jaki udari vjetra i grmljavina, u pojedinim dijelovima grada došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Nekoliko dionica sjeverne i južne saobraćajnice bile su pod vodom što je uzrokovalo saobraćajni kolaps. Evidentirano je i nekoliko slomljenih stabala dok su i ugostitelji imali probleme sa vanjskim inventarom, javlja tuzlanski.ba

Nezapamćeno nevrijeme pričinilo je ogromne štete, a gradski štab Civilne zaštite je na vanrednoj sjednici je proglasio stanje prirodne nesreće.

Jasmin Imamović gradonačelnik Tuzle kazao je da je prosječna količina padavina za jedan mjesec oko 90 litara po metru kvadratnom, a da su tri četvrtine padavina na Tuzlu pale za samo 40 minuta.

On je istaknuo da su Službe zaštite i spašavanje radile cijelu noć na uklanjanju vode s obzirom da su nanosi padavina i lišće polomljenog drveća začepili slivnike,

Do jutra je osposobljena sjeverna saobraćajnica, a radi se na raščišćavanju kritičnih slivnika, i ponovnom uspostavljanju semafora i ulične rasvjete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije