Gradonačelnik Trebinja novinara gađao diktafonom

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Trebinja novinara gađao diktafonom

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, danas je na konferenciji za medije u maloj sali Gradske uprave diktafonom „gađao“ novinara BN Televizije, Nebojšu Vukanovića i predložio mu da kupi litru maslinovog ulja, piše Trebinjelive.

„Kupi litar maslinovog ulja i progutaj izbornu kampanju. Slavko Vučurević je gradonačelnik! Kada ti pobjediš ja ću to poštovati“, poručio je Vučurević, novinaru BN TV-a .

Vučurević je ovo uradio nakon što je Vukanović postavio diktafon na mjesto predviđeno za to. Prisutni novinari su bili veoma iznenađeni napadom gospodina Vučurevića na njihovog kolegu, i uvrijeđeni zbog ponašanja gradonačelnika prema njima, kao ljudima koji samo obavljaju svoj posao.

 

Napad na Nebojšu Vukanovića u jednom trenutku se pretvorio i na direktno vrijeđanje od strane gradonačelnika, a uvrijeđeni i poniženi novinari bili su spremni i napustiti današnju konferenciju.

"Ja sam čovjek seljak navikao dozivati sa okolnih brda"  

Gradonačelnik nije štedio riječi ni prema drugim novinarima, u više navrata se derao,  pa su mu prisutni predložili da “normalno” priča i da prestane sa napadima na novinare, što je Vučurević  podkrijepio tim da je, kako kaže, rođen na selu, i da mu je glasno pričanje navika, jer je, kako kaže, često dozivao sa okolnih brda.

Inače, na konferenciji se danas pričalo o autobuskoj stanici, Domu zdravlja, fabrici obuće "Bema", fudbalskom klubu Leotar, partijskom zapošljavanju, o otpuštanju radnika u administrativnoj službi, regionalnoj poljoprivrednoj zadruzi, planinarskom domu na Ublima…

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije