Gradonačelnik Prijedora posjetio masovnu grobnicu Tomašica

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Prijedora posjetio masovnu grobnicu Tomašica

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić u pratnji predsjednika Skupštine grada Prijedora Seada Jakupovića posjetio je jučer u poslijepodnevnim satima lokalitet masovne grobnice Tomašica.

Gradonačelnik Pavić se interesirao o aktivnostima Instituta za nestale u BiH na ovom lokalitetu, dosadašnjem toku ekshumacija i uvjetima pod kojima se radi.

"Gradonačelnik Pavić je izrazio želju da posjeti ovu masovnu grobnicu te smo zajedno obišli teren. Istražitelj suda BiH za traženje nestalih Eldar Jahić je tom prilikom objasnio gradonačelniku proces ekshumacija na ovom lokalitetu", rekao je u izjavi Feni predsjednk Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović.

Kazao je da je gradonačelnik Pavić izrazio svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, kao i saučešće svim porodicama žrtava ekshumiranih na ovom lokalitetu.

Također, izjavio je da je Grad Prijedor spreman pružiti svaku vrstu pomoći Institutu za nestale i svim drugim da bi se proces ekshumacija završio na dostojanstven način.

"Nama je ovdje u Prijedoru, pogotovo povratnicima, veoma važno da je došlo do ove posjete", ustvrdio je Jakupović.

U posjeti lokalitetu Tomašice danas su premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije