Gradonačelnik Istočnog Sarajeva o tablama RS u FBiH

13
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva o tablama RS u FBiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Nema vise table s napisom "Dobro došli u Republiku Srpsku"

Nakon informacija N1 televizije o postojanju tabli s napisima "Wellcome to Republic of Srpska" i "Grad Istočno Sarajevo" u sarajevskom naselju Dobrinja, reporter Radiosarajevo.ba portala posjetio je danas ovo naselje kako bi provjerili navode.

Kako smo se uvjerili, table sa natpisom "Wellcome to Republic of Srpska" više nema, dok niže i dalje stoji tabla "Grad Istočno Sarajevo".

U međuvremenu, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić kazao je kako je maloprije saznao da su table s oznakama "Welcome to RS" i "Grad Istočno Sarajevo" postavljene na teritoriji Federacije BiH.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Kazao je kako je vjerovatno u pitanju greška ljudi iz preduzeća koji postavljaju vertikalnu signalizaciju.

"Ako se radi o toj lokaciji - to je greška. RS i Grad Istočno Sarajevo nisu na tom dijelu teritorije jer se radi o KS, Općini Novi Grad i FBiH. Treba uzeti podatke o entitetskoj linij i zatražiti ispravku, pozvati ljude iz preduzeća", rekao je Ćosić za N1.

Istakao je kako ovo ne treba shvatiti kao “neku vrstu provokacije” jer nije to u pitanju.

“Sva naseljena mjesta svijeta markiraju se takvom vrstom signalizacije, a RS je jedna od dva entiteta koja koristi tu vrstu signalizacije”, naveo Ćosić.

Podsjetimo, table su osvanule u ulici Želimira Vidovića Kelija, na Dobrinji.

U razgovoru sa radnicima obližnjih privrednih subjekata, ekipa portala Radiosarajevo.ba saznala je da je u ovom dijelu boravila filmska ekipa koja je table postavila na teritorij Federacije BiH zbog navodnog snimanja filma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije