Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu čestitao Benjamini Karić

5
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu čestitao Benjamini Karić
Foto: Društvene mreže / Imamoglu i Karić

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu čestitao je Benjamini Karić na izboru za gradonačelnicu Sarajeva, poručivši da je Istanbul grad sa najviše Bosanaca na svijetu.

“Čestitam Benjamini Karić na izboru za gradonačelnicu Sarajeva. Šaljem iskrene pozdrave iz Istanbula, grada koji je dom najvećem broju Bosanaca u svijetu”, napisao je Imamoglu na Twitteru.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva izabralo je danas Benjaminu Karić za gradonačelnicu Grada Sarajeva.

Ona je izabrana jednoglasno sa 26 glasova za.

Karić je bila prijedlog SDP-a, a za njen izbor saglasnost je dalo 15 vijećnika. Izjašnjava se kao Ostali, tako da nije bilo prepreka da se ona nađe na ovoj funkciji.

Ekrem Imamoglu je u junu 2019. postao svjetska politička senzacija nakon što je uspio nanijeti najveći poraz AKP-u, stranci turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, pobijedivši njegova kandidata i bivšeg premijera Binalija Yildirima.

Krajem 2019. boravio u Sarajevu, gdje se susreo s visokim zvaničnicima Kantona Sarajevo, istaknuvši spremnost za saradnju.

Nakon imenovanja Benjamine Karić, stvaraju se uvjeti i za saradnju sa Gradskom upravom u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije