Gradonačelnica Sarajeva dočekala Recepa Tayyipa Erdogana

7
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnica Sarajeva dočekala Recepa Tayyipa Erdogana
Foto: Grad Sarajevo / Erdogan i Karić u Sarajevu

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan posjetom Bosni i Hercegovini danas je započeo trodnevnu regionalnu turneju, koja pored BiH još obuhvata Srbiju i Hrvatsku.

U prijepodnevnim satima stigao je u Sarajevo, a, kao članica delegacije, dočekala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Dočekala sam i pozdravila predsjednika Republike Turske, uvaženog Recepa Tayyipa Erdogana koji je doputovao u zvaničnu posjetu našoj zemlji", poručila je gradonačelnica.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ona je stava da je posjeta turskog lidera "potvrda bliskih i čvrstih veza između naših država, kao i dugogodišnje sadržajne saradnje Sarajeva sa pobratimskim turskim gradovima".

Erdogan stigao u Sarajevo: Evo kako je dočekan ispred Predsjedništva BiH

Erdogan stigao u Sarajevo: Evo kako je dočekan ispred Predsjedništva BiH

Dodajmo da je za predsjednika Erdogana priređena ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Erdogan nakon toga ima tete-a-tete sastanak s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva, a prisustvovat će i Poslovnom forumu Turska - BiH.

Nakon Sarajeva, turski predsjednik putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vućićem, očekuje niz programa.

Posljednja stanica šire regionalne turneje bit će Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem.

Kao član bh. delegacije, dočekala sam i pozdravila predsjednika Republike Turske, uvaženog Recep Tayyip Erdogana koji je...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Tuesday, September 6, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije