Gradiće se autoput Split-Banja Luka?

Radiosarajevo.ba
Gradiće se autoput Split-Banja Luka?

Župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader izjavio je da će tokom dvodnevne posjete Banjaluci predstavnici ove županije razgovarati sa vlastima Republike Srpske (RS) o izgradnji autoputa Banjaluka - Split, jer je to interes i Hrvatske.

        "Mi ćemo se svakako zalagati za to jer je to i naš interes kako bi se veze prema splitskoj Luci koja gravitira cijelim ovim banjalučkim područjem, a i šire, što više ostvarile i sigurno je da će to biti tema sa vašim resornim ministrima", rekao je Sanader na konferenciji za novinare.

        On je istakao da su hrvatski stručnjaci iz Instituta građevinara koji sarađuju i rade na ovim prostorima već napravili neko idejno rješenje za taj put.

        Prema njegovim riječima, želja Splitsko-dalmatinske županije jeste da se uspostave dobri kontakti sa Banjalukom, a i šire.

        "Mnoge firme su na ovim prostorima već prisutne, a naša je želja da se napravi dobra privredna i turistička saradnja sa Banjalukom, jer je ona ipak jedan centar ovdje, a i splitska Luka je uvijek bila interesantna za ovo područje", rekao je Sanader.

        Predstavnici Splitske županije Banjaluku su posjetili povodom sutrašnje proslave proglašenja blaženim pape Ivana Pavla Drugog i obilježavanja osme godine njegovog pastoralnog pohoda Banjalučkoj biskupiji.

        Dvodnevnu posjetu predstavnici ove županije iskoristiće i da razgovaraju sa predstavnicima vlasti Srpske.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije