Građanski savez reagovao na napad na Marijin Dvoru

Radiosarajevo.ba
Građanski savez reagovao na napad na Marijin Dvoru
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Građanski savez (GS) osudio je današnji primitivni i necivilizovani napad na dvije osobe koji se desio ispred SCC, navodi se u saopćenju ove političke stranke.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Mi u GS se zalažemo za moderno i civilizovano društvo zasnovano na vladavini prava i poštivanja standarda iz Europske konvencije o ljudskim pravima.

"GS daje punu podršku organima reda u najbržem mogućem rješavanju ovog napada koji je motivisan mržnjom prema drugom i drugačijem. Danas je dan kada se sjećamo početka agresije na BiH koja je uzrokovana barbarskom mržnjom prema drugom i drugačijem i zato GS daje punu podršku svim pripadnicama manjinskih zajednica u BiH, gdje god da se nalaze.

Sarajevo je uvijek bilo utočište za one koji su bili žrtve fašizma i mržnje zbog svog identiteta. Ustav BiH garantuje pravo na slobodno okupljanje svih građana i zato će organizatori Parade ponosa koja je najavljena za početak septembra imati principijelnu podršku nas iz GS. Pozivamo i druge političke i društvene aktere da nam se pridruže u odbrani Ustavom garantovanih prava na slobodno okupljanje svih građana", navodi se u saopćenju GS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije