Građanski savez: Aleksandar Vučić je prijetnja po mir u regionu

Radiosarajevo.ba
Građanski savez: Aleksandar Vučić je prijetnja po mir u regionu
Građanski savez (GS) smatra da izjava Aleksandra Vučića, da Srbija ima pravo da se miješa u unutrašnje stvari BiH pokazuje da je njegovo pravo lice ono lice koje je pozvalo na ubijanje "sto Muslimana za jednog Srbina" sa govornice Skupštine Srbije.

"Nema nimalo sumnje da Vučić i Vlada Srbije smatraju da imaju pravo da određuju granice suvereniteta Bosne i Hercegovine i da to pravo temelje na masovnim ubistvima, koncentracionim logorima i genocidu koji su počinili na teritoriji naše zemlje između 1992. i 1995. Granice našeg suvereniteta ćemo određivati mi, građani Bosne i Hercegovine. Ako Vučić misli drugačije, neka ponovo zaduži pušku i dođe na Jevrejsko groblje. Ovaj put nas neće iznenaditi. I nikad nas više neće iznenaditi", poručili su iz GS-a

GS ovim putem podsjeća i bosanskohercegovačku i srbijansku javnost da Srbija nije potpisala Dejtonski sporazum u svojstvu garanta, kako Srbija sebi voli tepati, nego u svojstvu zaraćene strane.

"Građanski savez je jedina politička partija koja je odbila da učestvuje u prevari SDA i Bakira Izetbegovića vezanoj za reviziju postupka pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu protiv Srbije, jer smo od početka znali da je riječ o prevari, ali srbijanski napad na temelje našeg suvereniteta nema ništa sa ličnošću koja obavlja posao člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka", saopćili su.

Dodaju da je Aleksandar Vučić sebi već rezervisao mjesto na jednoj od najcrnjih stranica u istoriji srpskog naroda i Srbije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije