Građani, vodite računa. Narednih dana nas očekuje skoro 40 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Građani, vodite računa. Narednih dana nas očekuje skoro 40 stepeni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Popodnevna šetnja Sarajevom
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do mjereno oblačno, a u zapadnim područjima pretežno oblačno.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Ivan-sedlo 17, Bugojno 18, Sarajevo i Zenica 20, Sanski Most 21, Tuzla 22, Bihać i Mostar 24, Gradačac 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme, a u zapadnim i sjeverozapadnim područjima i pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 37 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura oko 33 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Dugotrajni period visokih temperatura zraka, koje će dostizati natprosječne vrijednosti u većem dijelu zemlje, mogao bi uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama, osobito u drugom dijelu dana. Preporučljivo je planirane aktivnosti obavljati u jutarnjim satima, provoditi mjere zaštite od vrućine i sunčevog zračenja, laganije se odijevati, te postupati u skladu sa preporukama nadležnih službi.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

ZA 28.07.2021 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

ZA 29.07.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni.

ZA 30.07.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni; navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije