Građani Republike Srpske iz dijaspore pokrenuli peticiju za poništenje izbora

Radiosarajevo.ba
Građani Republike Srpske iz dijaspore pokrenuli peticiju za poništenje izbora
Arhiv / Milorad Dodik
Građani Republike Srpske iz dijaspore pokrenuli su online peticiju za poništenje izbora u Bosni i Hercegovini.

"Poštovani građani i građanke, mi glasači u Republici Srpskoj iz dijaspore smatramo da su naši glasački listići uništeni ili pokradeni. Smatramo da je u RS-u došlo do eklatantnih primjera kršenja ljudskih prava, u smislu prijetnji i ucjena od strane vladajuće partije građanima, kako bi glasali za vladajuću partiju. Na dan izborne šutnje, vrbovani su građani da glasaju za tu stranku", stoji u online peticiji.

"Zatim, poslije procesa glasanja, nezavisni posmatrači su poslani kućama, a ostajali su samo posmatrači vladajuće partije. Zbog svega ovoga smatramo da su izbori u RS-u pokradeni i tražimo ponavljanje izbora u Republici Srpskoj, isključivo sa stranim, nezavisnim posmatračima, bez prisustva režimske stranke. Zato vas molimo pridružite se obespravljenom narodu i potpišite peticiju", navodi se u online peticiji, koju ako želite možete potpisati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije