Građani, oprez! Ne vjerujte svemu što čujete o protestima u Tuzli...

Radiosarajevo.ba
Građani, oprez! Ne vjerujte svemu što čujete o protestima u Tuzli...

Nakon jučerašnjih žestokih protesta u Tuzli, ali i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, za danas su najavljena nova okupljanja građana diljem BiH. Većina okupljanja desit će se između 12 i 14 sati.

Elma Behram, novinarka Radio Sarajevo razgovarala je s dežurnom novinarskom RTV Slon iz Tuzle, Indirom Arnaut.

Indira jučerašnje proteste opisuje kao predratno stanje, te navodi da je noć u Tuzli protekla mirno. Prema njenim riječima još uvijek nema novih okupljanja demonstranata, te da je policija već spremna i da osigurava zgradu Vlade Tuzlanskog kantona kao i njene uposlenike.

Također nam je potvrdila informaciju da je u jučerašnjim neredima povrijeđeno 13 demonstranata i 34 policajaca, te da je policajac koji se nalazio u dosta teškom stanju van životne opasnosti u UKC-u Tuzla, 

Među povrijeđenima su i novinarka RTV Slon, Edita Jakovljević, kao i kamerman Branislav Pavičić, koji je povrijeđen prekjučer od strane policajca.

 

MUP TK jučer je uzdrmao javnost informacijom da su se desile masovne pljačke i razbojništva na području tuzlanskog naselja Slatina. Prema navodima novinarke Indire Arnaut, ekipa RTV Slon je bila na terenu, obišla naselja Slatina, Dragodoli, Batva i nije zabilježila nijedan vid narušavanja javnog reda i mira.

Prema zvaničnim informacijama, u 11:00 sati održava se konferencija za novinare Kantonalnog tužilaštva na kojoj će biti saopćeno da su tri osobe koje su uhapšene 5. februara, puštene na slobodu. 

Medijima će se obratiti Aldin Širanović, organizator i vođa protesta u Tuzli, koji je sinoć, također, pušten. 

Zvanično doznajemo da je premijer Tuzlanskog kantona, Sead Čaušević, pozvao predstavnike pet firmi da se sastanu u 13:00 sati.

Napominjemo da se danas protesti nastavljaju u Zenici, Kaknju, Mostaru, Prijedoru, Bihaću, te da su najavljeni protesti i u gradovima Banja Luka, Travnik, Donji Vakuf, Jajce, Ključ, Cazin, Visoko, Žepče, Zavidovići, kao i mnogim drugim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije