Građani o strancima: Eto im demokratija, nema nikome izaći!

Radiosarajevo.ba
Građani o strancima: Eto im demokratija, nema nikome izaći!


I dalje se vodi polemika oko toga da li se trebaju stranci pustiti iz zgrade. Jedna grupa građana to odobrava, dok druga skandira: "Htjeli su demokratiju, eto im demokratija, nema nikome izaći"!

Stranci koji se nalaze blokirani u zgradi institucija BiH zbog demonstracija povodom nedonošenja zakona o jedinstvenom matičnom broju gube strpljenje, javlja izvještač FTV-a, prenosi Fena.

Predloženo je da se stranci, pri puštanju iz zgrade, legitimišu, kako se ne bi pustili ostali prisutni, ali većina građana se nije složila s tim, piše Oslobodjenje.ba.

Najveći broj blokiranih stranaca bili su učesnici međunarodne ekonomske konferencije. Njihov broj procjenjuje se na oko 250.

Prema pisanju Oslobođenja jedna od strankinja je rekla da je došla ovdje da investira u našu zemlju, ali da nakon ovoga "to zaista ne dolazi u obzir".

Stranci su uzalud čekali da im se obrati neko od domaćih zvaničnika, jer to niko nije učinio cijeli dan. Također govore da se ovdje radi o političkom skandalu.

Dio njih je rekao da ne krivi ljude koji demonstriraju ispred zgrade institucija, jer bi učinili isto da su njihova djeca u pitanju.

Međutim, kažu da nisu oni krivi za probleme u kojima se nalazi naša zemlja.

Dali su ultimatum od 30 minuta da dobiju policijsku pratnju koja će ih izvesti iz zgrade, a kako javlja izvještač sa lica mjesta, ukoliko je ne dobiju, izjavili su kako će preko ambasada u Sarajevu prloglasiti talačku krizu, izjavio je Nihad Aličković iz Udruženje AntiDayton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije