Građani BiH u Makedoniju bi mogli putovati samo s ličnom kartom

Fena
Građani BiH u Makedoniju bi mogli putovati samo s ličnom kartom
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić razgovarala je u Skoplju s ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim o proširenju postojećeg pravnog okvira za saradnju BiH i Makedonije.

Saradnja će biti uspostavljena kroz potpisivanje bilateralnih sporazuma, kao i razmjeni bilateralnih posjeta na visokom nivou.

Posebno je akcent stavljen na završetak pregovora za zaključivanje sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije o uslovima putovanja građana dviju zemalja, koji bi omogućio prelazak granice s ličnom kartom.

Babić je Dimitrovu čestitala na imenovanju i zaželila uspješan mandat i izrazila uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja BiH i Makedonije biti nastavljena. Dimitrov se zahvalio Babić na čestitkama i željama, te istaknuo opredijeljenost za saradnju MIPRM sa BiH i pružanje podrške aktivnostima Ambasade BiH u Skoplju.

Babić je Dimitrova informisala o vanjskopolitičkim prioritetima BiH, kao i o aktivnostima Ambasade BiH u Skoplju, saopćeno je iz MVP-a BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije