Gračanica: Ubio punicu, suprugu teško ranio

Radiosarajevo.ba
Gračanica: Ubio punicu, suprugu teško ranio


Policija je uhapsila Admira Biberovića (28) iz Gračanice nakon što je hicima iz pištolja ubio punicu Vahidu Kosovac (53) i teško ranio suprugu Eminu Biberović (33), pišu Nezavisne.

Ubistvo je policiji prijavljeno u četvrtak oko 15.30 u romskom naselju Modrički Lug, kod Vukosavlja.

Nezavisne pišu kako je motiv zločina to što je Emina Biberović napustila supruga Admira, a mještani ovog naselja su potvrdili da je ubistvu prethodila svađa osumnjičenog sa punicom i suprugom.

"Emina je prije sedam dana otišla od Admira i vratila se kod majke. Povela je sa sobom šestogodišnju kćerku koju ima iz braka sa Admirom i 15-godišnjeg sina iz prvog braka. Admir se nije mogao pomiriti s tim i došao je pred kuću punice kako bi nagovorio ženu da se vrati nazad", ispričao je komšija ubijene Vahide Kosovac.

Vahida Kosovac je preminula na mjestu, a Biberovićeva je sa teškim povredama prebačena u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Banjaluci.

Prema posljednjim informacijama iz UKC-a, Biberović je primljena sa prostrelnom ranom šake i ustrelnom rane glave.

"Pacijentkinja je stabilna i smještena na Kliniku za traumatologiju na dalje liječenje", saopšteno je u petak iz UKC-a.

Ubica se predao policiji

Nakon ubistva, Biberović je pobjegao, a nekoliko trenutaka kasnije predao se federalnoj policiji u Gračanici.

Mladen Simić, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju, naredio je obdukciju kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

"Ubistvo je izvršeno najvjerovatnije pištoljem", rekao je Simić i naglasio da uzimaju tragove sa mjesta ubistva. Biberović je sproveden u dobojsko Okružno tužilaštvo, koje bi nakon saslušanja osumnjičenog trebalo zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije